dijous, 21 de novembre del 2013

Seguretat al nostre PC

El teu ordinador ho té tot classificat i guardat en llocs diferents; abans de donar-te uns quants consells informàtics perquè estigues protegit dels lladres de dades, veurem què es guarda a cada lloc:

Historial: És on s’emmagatzemen la majoria de pàgines web que has visitat. 

Galetes (cookies, empremtes): Són arxius que contenen l’adreça de la pàgina que acabes de visitar. Algunes són temporals, però d’altres poden quedar-se molts anys dins del teu ordinador. A través de les galetes, els espies poden fer un seguiment de les pàgines web que has visitat i accedir als teus arxius per saber quins són els teus gustos i les teves preferències, amb l’objectiu de configurar llistes de possibles clients que després venen a empreses comercials. És important que les vagis eliminant de tant en tant.

Arxius: Les imatges i els continguts de les pàgines web que has visitat s’emmagatzemen a l’ordinador per accelerar la càrrega de les pàgines quan tornes a visitar-les, però a partir d’aquests arxius es pot accedir a les dades que has escrita les pàgines web que has visitat. Quan esborris aquests arxius trigaran una mica més a baixar les pàgines que revisites, però estaràs protegit dels espies i els lladres informàtics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada